Blog

De laatste IT-updates en tips

De 7 voordelen van een Zero Trust architectuur

Zero Trust is één van de meest efficiënte manieren voor organisaties en bedrijven om de toegang tot hun netwerken, applicaties en data te controleren en te beveiligen. Een Zero Trust architectuur brengt een heleboel voordelen met zich mee waardoor jouw bedrijf of organisatie kan profiteren van verbeterde beveiliging en verminderde risico’s.

Verbeterde zichtbaarheid

Het belangrijkste doel van een Zero Trust-model is om de organisatie in staat te stellen elke gebruiker en elk apparaat goed te keuren telkens wanneer toegang tot het netwerk wordt gevraagd – met duidelijk zicht op wie, waarom en hoe. Deze mogelijkheid stelt de organisatie of het bedrijf in staat strikt toezicht te houden op alle netwerkgebruikers en apparaten, evenals op hun activiteiten.

Verminderd risico

In tegenstelling tot een traditioneel perimeterbeveiligingsmodel, is de standaardtoegangsinstelling voor alle gebruikers en apparaten in een Zero Trust-omgeving "weigeren". Door gebruik te maken van geavanceerde technologieën om de identiteit van de gebruiker te verifiëren en toegang tot toepassingen te bieden op basis van gedrag, gebruikersrisico en apparaatsrisico, kan je het risico aanzienlijk verminderen door het voor kwaadwillende mensen moeilijker te maken om het netwerk te ontdekken of er toegang tot te krijgen.

Insluiting

Door het netwerk te segmenteren op identiteit, groep en functie (en ook gebruikerstoegang te controleren), helpt een Zero Trust-strategie jou om inbreuken te beperken en potentiële schade te minimaliseren. Dit helpt organisaties hun "doorbraaktijd" te verbeteren – de tijd tussen wanneer een indringer de eerste machine overneemt en wanneer die naar de andere systemen op het netwerk kan gaan.

Verbeterde gebruikservaring

Wanneer correct geïmplementeerd, biedt een Zero Trust-model een verbeterde gebruikerservaring in vergelijking met VPN’s, die vaak het gebruik van applicaties beperken, de systeemprestaties naar beneden halen en regelmatig moet worden bijgewerkt en geverifieerd.

In veel gevallen zullen Zero Trust-organisaties en bedrijven ook eerder gebruikmaken van MFA (Multi-Factor Authentication) en single sign-on-tools om de gebruikerservaring te stroomlijnen en te vereenvoudigen met een bewuste inspanning om MFA-moeheid te verminderen.

BYOD beleidsondersteuning (Bring Your Own Device)

Zero Trust helpt ook persoonlijk apparaat gebruik mogelijk te maken, in die zin dat het beveiligingsprotocol geen rekening houdt met wie de eigenaar is van het apparaat, maar alleen dat de gebruiker en het apparaat kunnen worden geverifieerd.

Cloud compatibiliteit

Een Zero Trust-architectuur is een must-have beveiligingsmaatregel omdat bedrijven het aantal eindpunten binnen hun netwerk vergroten en hun infrastructuur uitbreiden met cloud applicaties en servers. Een Zero Trust-netwerk is in wezen grenzeloos – het past beveiligingsprincipes gelijkelijk toe op alle gebruikers en apparaten, ongeacht de locatie.

Eenvoudiger

Omdat er minder producten nodig zijn voor uw Zero Trust-implementatie, is er minder complexiteit nodig om deze architectuur uit te bouwen, te bedienen en te onderhouden.

Wens jij jouw eerste stappen te zetten met Zero Trust? Of vraag je jezelf af wat de volgende stap is op je Zero Trust reis? Aarzel niet en neem contact met ons op! E-trace staat je maar al te graag bij!

Guest Userzero trust