Blog

De laatste IT-updates en tips

De overgang naar een hybride werkcultuur

De overgang naar een hybride werkcultuur is een ingrijpende trend, vergelijkbaar met de plotselinge verschuiving naar afstandswerk vorig jaar. In de inspanningen om een hybride werkomgeving te creëren voor meer dan 160.000 werknemers wereldwijd, waarvan 450 in België, heeft Microsoft twee cruciale lessen geleerd. Ten eerste is een nieuwe aanpak nodig om de werknemerservaring te transformeren, zodat ze kunnen concurreren voor het beste en meest diverse talent. Ten tweede blijkt persoonlijk welzijn van werknemers van essentieel belang om een positieve werkomgeving te waarborgen.

Sinds het begin van de COVID-19-pandemie is één ding duidelijk geworden: flexibel werken is hier om te blijven, en het landschap van talentwerving en -behoud is voorgoed veranderd. Om organisaties te helpen deze overgang te maken, heeft Microsoft de 2021 Work Trend Index gelanceerd. Dit uitgebreide onderzoek omvatte meer dan 30.000 respondenten in 31 landen, waarbij ze analyseerden hoe mensen productief zijn in digitale omgevingen en hoe de behoeften van werknemers zijn geëvolueerd.

Het is geen verrassing dat werknemers flexibel werken willen behouden (73%) en tegelijkertijd verlangen naar meer fysiek contact met hun teams (67%). Dit heeft geleid tot de overweging van bedrijfsleiders om fysieke werkruimtes opnieuw vorm te geven om hybride werkmodellen beter te ondersteunen.

Tegelijkertijd zien we dat veel bedrijfsleiders de behoeften van hun werknemers uit het oog verliezen. Dit geldt met name voor Gen Z, vrouwen, frontliniewerknemers en nieuwkomers op de arbeidsmarkt, die aangeven dat ze overwerkt en uitgeput zijn. Dit wordt ondersteund door gegevens die aantonen dat mensen harder werken dan ooit tevoren.

Het is duidelijk dat bedrijven steeds meer geneigd zijn om in silo's te werken, wat de innovatie belemmert. Brede netwerken zijn van cruciaal belang om complexe problemen op te lossen.

De pandemie heeft een menselijk tintje gegeven aan de werkplek, waarbij collega's elkaars gezinnen en huisdieren virtueel hebben leren kennen. Dit heeft geleid tot sterkere werkrelaties, hogere productiviteit en een beter algeheel welzijn.

Een opvallende bevinding is dat 41% van de werknemers wereldwijd overweegt om van werkgever te veranderen, en 46% plant belangrijke carrièrestappen te zetten. Dit benadrukt het belang van een doordachte aanpak van hybride werk om talent aan te trekken en te behouden.

Technologie speelt een dubbele rol in ons leven, en we moedigen mensen aan om bewust om te gaan met technologie om hun geestelijke gezondheid te bevorderen.

De pandemie heeft ons veel geleerd over de toekomst van werk, en we werken aan een hybride werkplek die flexibiliteit en welzijn bevordert. We willen werknemers een uitzonderlijke werkplek bieden, waarbij zowel flexibiliteit als hybride werken centraal staan, met behulp van Microsoft Teams en andere remote oplossingen om samenwerking en productiviteit te ondersteunen.

Ook van plan meer remote te werken met Microsoft Teams? E-Trace helpt je graag op weg. Contacteer ons hier.

______________________________________

Bron : https://news.microsoft.com/nl-be/de-toekomst-van-werk-volgens-microsoft-hoe-wij-bouwen-aan-onze-hybride-werkplek/

Social Lemon BV