Blog

De laatste IT-updates en tips

Haal het maximum uit Microsoft Teams met de laatste nieuwe functies

Microsoft Teams, het toonaangevende communicatie- en vergaderplatform, komt alweer met een aantal nieuwe upgrades op de proppen. Want om jou de best mogelijke gebruikerservaring te bieden, sleutelen ze continu aan hun diensten. Benieuwd welke updates ze binnenkort lanceren? We zetten ze even op een rijtje.

Uitbreiding profielkaart

Dankzij deze feature vergeet je nooit meer de verjaardag van je collega’s en mis je geen enkele carrièreswitch. Want die info haalt Microsoft nu rechtstreeks uit het LinkedIn-profiel van je contacten. (Op voorwaarde dat die data voor handen zijn natuurlijk.) Zo wordt jouw Teams-ervaring een stukje persoonlijker en kun je je contacten feliciteren als ze jarig zijn of van job veranderen. Wat verandert er nog? Zodra je met je cursor over het profielicoontje van je contacten scrolt, zie je belangrijke info zoals een openstaande uitnodiging verschijnen. Handig, want zo hoef je niet langer in je mails te graven om te weten of een meeting al dan niet doorgaat.

Verbeterde interface

Microsoft schoonde ook de navigatie-items in de administratie-instellingen op. Knopjes die amper worden gebruikt verdwijnen uit het zicht, zodat het geheel overzichtelijker oogt. De items die je wél regelmatig gebruikt kun je vastpinnen op je dashboard. Met deze uitgepuurde workspace navigeer je voortaan dus nóg vlotter door je Teams-app.

Audiofeedback loop

Niks vervelender dan een luide pieptoon tijdens je meeting. Nét wanneer je lekker op dreef bent. Reden? 'Audiofeedback': het fenomeen dat optreedt als de microfoon en de speaker van verschillende personen elkaars signalen oppikken en zichzelf ‘kortsluiten’. (Daarom vragen radiopresentatoren die met een luisteraar bellen, altijd om de radio even uit te zetten.) De nieuwe audiofeedback-functie maakt daar nu komaf mee. Zodra Teams een audiofeedback loop detecteert, mute het de micro’s automatisch, zodat je ongestoord kunt verderdoen.

Emoji’s en transcripties voor doven en slechthorenden

Verder zijn er nog een aantal kleine optimalisaties. Zo kun je binnenkort uit meer dan 800 (!!) emoji’s kiezen en komt er ook een functie voor doven en slechthorenden. Tijdens of na de meeting ontvangen ze een live verslag, wat Teams dus ook een stukje inclusiever maakt. Ook interessant: voortaan kun je je chatgeschiedenis verwijderen. Zo start je áltijd met een frisse lei.

Automatische vergadernotities

Ten slotte is er nog een geavanceerde functie waar reikhalzend naar wordt uitgekeken: automatische vergadernotities. Deze is wel uitsluitend voor gebruikers van de betalende premium-versie. Via het revolutionaire ChatGPT, de populaire chatbot die teksten schrijft met behulp van AI, neemt Teams automatisch notities van de gesprekken. Iets wat ongetwijfeld hopen werk zal besparen.

Ook vergaderen met Teams? E-Trace helpt je graag op weg. Contacteer ons hier.

Social Lemon BV