Blog

De laatste IT-updates en tips

Microsoft Teams: wat je (waarschijnlijk) nog niet wist.

Sinds maart 2020, na de uitbraak van je-weet-wel-wat, kende Microsoft Teams in slechts enkele maanden een stijging van 75 miljoen naar maar liefst 145 miljoen dagelijkse gebruikers. Deze users weten uiteraard allemaal hoe ze een gesprek starten of een chatbericht versturen, maar er zijn enkele features die lang niet alle 145 miljoen gebruikers kennen. We doen ze graag uit de doeken voor jou.

Goed gedaan, collega!

Wil je met wie je chat op Teams een digitaal schouderklopje geven? Dat kan! Met de functie complimenteren toon je aan collega’s je waardering. Er zijn diverse badges beschikbaar en het is mogelijk een klein dankwoord mee te sturen.

Goedkeuring vragen via mail? Dat is verleden tijd.

Het is niet meer nodig heen en weer te mailen om goedkeuring te krijgen voor je werk. Met de functie goedkeuringen vraag je rechtstreeks via Teams goedkeuring aan een persoon. Je stuurt een bijlage met extra uitleg en geeft opties waaruit de goedkeurder kiest. Goedkeuring vragen was nog nooit zo gemakkelijk!

Belangrijk! Ik heb snel antwoord nodig.

Heb je snel een antwoord nodig? Vanaf nu is het mogelijk bezorgingsopties toe te dienen aan chats. Voeg je het label ‘urgent’ toe? Dan krijgt de ontvanger om de 2 minuten een melding. Voeg je het label ‘belangrijk’ toe? Dan staat jouw bericht benadrukt, maar krijgt de ontvanger geen extra meldingen.

Ik heb jullie mening nodig!

Je zit in een groepsgesprek en het bijhouden van ieders mening is onbegonnen werk? Stel de vraag opnieuw met een formulier. Met deze optie maak je eenvoudig enquêtes of polls om zo iedereen zijn of haar antwoord en mening overzichtelijk bij te houden.

Microsoft Teams en Wikipedia? Match made in heaven.

Love it or hate it, we gebruiken allemaal Wikipedia. De integratie met Microstoft Teams is dus één we met open armen ontvangen. Via apps voeg je gemakkelijk Wikipedia Search toe aan Teams. Zo stuur je gemakkelijk in chat een artikel van Wikipedia. Geen discussies meer vanaf nu: Wikipedia to the rescue.

/afwezig

Een leuke functie van Teams is de /-commando. Iedereen komt het tegen: je bent in een rush waardoor je snel je status wil aanpassen, of je moet snel iemand bellen. Maar door die rush, duurt het juiste knopje vinden soms langer dan wanneer je het rustig aandoet. Teams kwam met een oplossing: /-commando’s. Je typt in de zoekbalk ‘/’ en Teams toont een hele resem aan commando’s. Zo stel je snel een status in of bel je snel iemand op met slechts één klik.

Worden je ogen moe? Geen probleem.

Urenlang naar een beeldscherm kijken is lastig voor je ogen. Je beeldscherm hierop aanpassen is dan noodzakelijk. Microsoft Teams introduceerde hierdoor de dark mode. Witte en grijze tinten maken ze hiermee donkerder. Dit is minder vermoeiend voor de ogen, en een lange Teams meeting wordt hierdoor iets aangenamer.

Guest User